Despre noi

Clubul de afaceri francofon a fost fondat în 2011 ca urmare a investițiilor masive ale unor companii franceze de top în vestul țării, cu precădere în Timișoara. Odată cu aceste investiții și cu o creștere a atractivității zonei de vest pentru companiile franceze nevoia unei structuri care să se poziționeze ca sistem integrat de suport pentru consolidarea pozițiilor investitorilor francezi în zonă, dar și pentru facilitarea pătrunderii de noi companii cu potențial strategic în creșterea economică a regiunii.

Clubul a pornit de la ideea de comunitate, dorind să se poziționeze ca un nucleu în jurul căruia să se reunească companii multinaționale franceze, dar și firme mici și mijlocii din Hexagon cu potențial de internaționalizare, de pătrundere pe piața din România.

În Timișoara, nevoia unui astfel de club al companiilor franceze devenise pregnantă în 2011, orașul fiind formând deja o tradiție în crearea unui mediu propice de afaceri pentru investitorii francezi. Pe lângă poziționarea geografică favorabilă pentru acces rapid la rutele comerciale europene, prezența unui aeroport internațional și, cel mai important existența unei comunități francofone de profesioniști în diverse domenii de activitate au constituit principalele argumente pentru atragerea de investiții.

Din perspectiva educației francofone, Timișoara are o poziționare favorabilă prin liceul bilingv Jean Louis Calderon și parteneriatele cu Institutul Francez, ceea ce a determinat ca o serie de profesioniști timișoreni și-au fundamentat cunoștințe aprofundate în limba franceză.

Mediul favorabil pentru investițiile companiilor franceze regăsit la Timișoara a determinat formarea acestei structuri suport care facilitează relația dintre companiile franceze și actorii administrativi din zonă astfel încât procesul de stabilire în zonă să fie unul cât mai ușor. Suportul se adresează atât investițiilor noi, cât și dezvoltarea afacerilor franceze care au prins rădăcini în zonă.

Membri

Asociația Centre d’Affaire Timișoara

Clubul de afaceri francofon a fost fondat în 2011 ca urmare a investițiilor masive ale unor companii franceze de top în vestul țării, cu precădere în Timișoara.
Despre noi
© 2021 Asociația Centre d’Affaire Timișoara
Web Design by DowMedia
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram